Studievejledning

Kvote 2

30. juli 2009 af Mrunivers (Slettet)

Hej

Jeg har søgt ind i år, men blev desværre afvist fordi karakteren ikke var høj nok. (KBH UNI JURA)

Jeg skal søge ind via kvote 2 næste år, men vil høre hvordan mine chancer vil være der hvis jeg har en god ansøgning samt cv.

Jeg får studiejob i en juridisk afdeling, bare for at se hvad de beskæftiger sig med, det må gå ind under erhverserfaring, så har jeg også andet erfaring inden for rådgivelse osv.

Jeg har bestået alle de specifikke adgangskrav der er til jura studiet,

HVordan ser mine chancer ud?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. juli 2009 af Roman Garcia

Det er jo svært at spå om dine chancer, eftersom det er en individuel vurdering.

Hvis du får studiejob i en juridisk afdeling vil det selvfølgelig være fint, specielt hvis det drejser sig om mange timer. Før det er erhvervsarbejde skal man have over 30 timers arbejde om ugen - mener jeg. Endvidere vil gode karakterer i de specifikke adgangskrav være et klart plus.

Dog skal du være opmærksom på, at der er personer, som bruger over et år på at samle point. De har ofte også udlandsophold og anden studieaktivitet, som også tæller med i vurderingen. Kvote 2 stiller jo ofte de lidt ældre ansøgere bedre, da de har haft længere tid til at samle point, men som nævnt er det ikke umuligt. 

Hvis jeg var dig, ville jeg dog også overveje mulighederne for en HA (jur). Herved kommer du også til at arbejde med juridiske problemstillinger, og her er adgangskvotienterne ofte ikke så høje. 


Svar #2
31. juli 2009 af Mrunivers (Slettet)

Jeg har prøvet i år kvote 1 men kom ikke ind, og giver den en chance til næste år. Jeg supplere nogle af min fag, og forbedre karakter på de fag som er stilt som specifikt adgangskrav. Jeg får arbejde i en juridisk afdeling (25-30timer).

Men udlandsophold og erhvervsarbejde, skal de have nogen former for bevis på det udover det man skriver i ansøgningsskemaet?

Fordi, der står i ansøgningsskemaet at bilag, som anbefalinger, flybilletter mm. ikke må vedhæftes ansøgningen.

HA (jur).

er det jurdiske problemstillinger indenfor virksomheder eller hvilke former for jura er det?

For på længere sigt vil jeg gerne være erhvervsadvokat..


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. august 2009 af Roman Garcia

Hvis du vil bruge erhvervsarbejde og udlandsophold til noget, så skal du selvfølgelig kunne bakke det op af dokumentation. Det er muligt, at du ikke skal sende dokumentatione med, men det skal selvfølgelig altid kunne bakkes op af en form for dokumentation. Man skal selvfølgelig aldrig hævde, at man har lavet noget specifikt, uden det er tilfældet. Risikoen ved dette er for stor.

Med hesyn til de specifikke adgangskrav, er du så sikker på, at du kan forbedre karaktererne i disse fag? Er gymnasiekarakteren ikke endelig, når du har bestået eksamen?

Med hensyn til ha (jur), så kan det siges, at hvis du vil arbejde med juridiske problemstillinger inden for virksomheder, så er ha (jur) og senere cand. merc  (jur) en god mulighed. På ha (jur) beskæftiger man sig primært med erhvervsretlige juridiske problemstillinger. Derfor giver uddannelsen en god mulighed for at arbejde i virksomheder, men du kan ikke blive erhvervsadvokat, da det kræves, at man er cand. jur. før man kan blive advokat. Dog kan man siges, at hvis du vil arbejde i en virksomhed, er det heller ikke super nødvendigt, at man er advokat, da man ikke skal møde i retten. Oftes fungerer man som konsulent, og i den forbindelse behøver man íkke at være advokat.


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. august 2009 af dost (Slettet)

Jeg vil også søge ind via Kvote 2 til tandlæge næste år, og vil gerne vide om ens snit bliver ganget med 1,08 eller det er kun til kvote 1 ansøgere.. er lidt i tvivl.

Tak på forhånd :)


Svar #5
01. august 2009 af Mrunivers (Slettet)

Dost - Det  bliver ganget med 1,08 om det er kvote 1 eller 2 :-)..

Mht det med dokumentation, så spurgte jeg den centrale studievejleder på KU, og hun siger at dokumentation må ikke vedhæftes, heller ej arbejdsgivererklæring.

Hvor man så bliver bedømt ud fra sin ansøgning og  CV, man kommer ikke engang ind til en samtale, men får svar 30 juli eller før..

Jeg kan godt bakke min erhvervsarbejde op, men det er bare ikke lønnet, men de kan altid ringe til min chef, som står  for det hele .. men er bare lidt i tvivl om at jeg skal tage udlandsophold.

For hun sagde også igår at

Ansøgning og CV

Relevant erhvervsarbejde

Udlandsophold

Opfyldt adgangskravene

De 3 første er de vigtigste, hvis man bare vil have en chance for at komme ind.

Specifikke adgangskrav - jeg behøver egentlig ikke at supplere da mine karakter til selve uddannelse er utrolig gode, men det er de naturvidenskabelig fag der trækker mig ned.

Ha. Jur, det bliver ikke noget for mig, for længere ude i fremtiden så skal jeg være boligadvokat..


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. august 2009 af Roman Garcia

Når der er tale om erhvervsarbejde, så er det vel en grundbetingelse, at det er lønnet, ellers er det jo frivilligt arbejde. Før noget er erhvervsarbejde, skal det jo være et erhverv for dig - altså lønnet.

Med hensyn til at være boligadvokat, så er det heller ikke en grundbetingelse, at du skal møde i retten - altså være advokat. Det er relativt sjældent, at det bliver til et retsmøde. Derfor kan du lave rigtig mange af de opgaver, man laver som jurist i forbindelse med fast ejendom,  med en ha (jur).  Du kan også tage kursusfaget "handel med fast ejendom" på ha (jur).


Svar #7
01. august 2009 af Mrunivers (Slettet)

Der står ellers på KU hjemmeside

http://studier.ku.dk/optagelse/kvote2/

helt nederst "frivilligt arbejde".

Det må da være lige meget om det er frivilligt eller lønnet.. bare jeg får den erfaring jeg har brug for som kan gøre mig studieegnet..

Men jeg ved at hvis jeg ikke bliver optaget på jura næste år, så søger jeg også ind på Ha jura og HA, fordi det skal enten være advokat, jurist eller revisor .


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. august 2009 af Roman Garcia

Ja, der står frivilligt arbejde, men det er ikke erhvervsarbejde. Det vil sige, at når studievejlederen på jura siger, at de vægter cv. ansøgning og relevant erhvervsarbejde, så er det jo ikke frivilligt arbejde. Erhvervsarbejde og frivilligt arbejde er to helt forskellige ting. Derfor står der også nederes på den side, som du referer til "Hvis du har andre aktiviteter såsom udlandsophold, erhvervserfaring eller frivilligt arbejde". Man skelner altså mellem erhvervsarbejde og frivilligt arbejde. Frivilligt arbejde er selvfølgelig en aktivitet, som også tæller som et plus, men det tæller ikke så meget som erhvervsarbejde. Der stilles normalt flere krav i forbindelse med erhvervsarbejde, og derfor vægter dette ofte tungere. Du skal selvfølgelig tage frivilligt arbejde med på dit skema, da alle aktiviteter er gode at få med, men det kommer desværre ikke til at tælle som erhvervsarbejde.
 

Du skriver til sidst, at du vil være advokat, jurist eller revisor. Med en ha (jur) og efterfølgende cand. merc. jur. bliver du erhvervsjurist. Det er også muligt at tage en ha (jur) og så supplere op med fra fra alm. jura, hvorved man får en cand. jur. Derfor kunne dette også være en mulighed - altså at begynde på ha (jur) og springe over på alm. jura senere. Det er bare meget at gå et år uden at have noget at lave, hvis man allerede har taget et sabbatår.


Svar #9
02. august 2009 af Mrunivers (Slettet)

Kan man virkelig hoppe fra Ha (jur) til alm. jur? det anede jeg virkelig ikke.. du letter mine skulder lidt nu, og du får mig også til at fortryde jeg ikke søgte ha. jur i år, så jeg måske ku få en standby plads :-)..

Erhvervsarbejde;

Det jeg har fået er en praktik plads på den juridiske afdeling der hvor jeg arbejder nu,, hvor jeg er der i 1 måned, men jeg får løn for mit normale arbejde, så hvis de spørg så så viser jeg bare de løn sedler.

til september, smutter jeg til udlandet og der får jeg praktik plads hos en advokat virksomhed, samtidig så får jeg lov til at være studerende i 14 dage på jura uddannelsen i udlandet ( det må da tælle meget?). Problemet er bare, hvilke form for dokumentation skal jeg spørge om, således jeg har et bevis med hjem, hvis nu DE skulle spørge efter en?

Når jeg endelig er hjemme, så skal jeg være lærervikar (meget relevant for mit studie).

Det her er mine planer, og det er det jeg skriver ned på min ansøgning og CV..

Jeg er lige gået ud af GYM, jeg har ikke så langt tid før jeg sender en ansøgning via kvote 2, så derfor så har jeg meget travlt til at lave noget som kun er relevant for min uddannelse.

Efter d. 15 marts, så vil jeg læse de bøger som er relevant for mit studie.

Du kan godt se at jeg brænder for at læse jura?


Svar #10
02. august 2009 af Mrunivers (Slettet)

Forresten, så handler det ikke om point mere. Det er udelukkende en fremragende ansøgning og CV. Det sagde studievejlederen på KU.

De yngre har stadigvæk samme chance som de ældre, blot de har studieegnethed


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. august 2009 af Roman Garcia

Med hensyn til ha (jur), så kan du ikke overføre det direkte. Når du tager en ha (jur) tager det min. 3 år. Hvis du derefter vil over på cand. jur, så kommer det til at tage min. 4 år (sådan er det i hvertfald på århus uni). Det vil sige, at din uddannelse som cand. jur min. kommer til at tage 7 år, men ofte tager den længere tid. Men det er selvfølgelig en mulighed

I forbindelse med dit arbejde, så har du jo erhvervsarbejde i det måned, du får løn. Resten af tiden er frivilligt arbejde. Du kan eventuelt skrive, at du har haft frivilligt arbejde, hvoraf et måned har haft karakter af erhvervsarbejde.

Det er korrekt, at kvote 2 systemet er ændret lidt, men det er stadig cv.'et og ansøgningen, som er væsentligt. Det betyder også, at ældre kvote 2 studerende ofte har en bedre mulighed. De har ofte samlet elementer til cv'et gennem 2-3 år, og det giver selvfølgelig en fordel i forhold til de studerende som kun har brugt et år. Endvidere er der også mange af de ældre kvote 2-ansøgere, som har anden studieerfaring, og det tæller selvfølgelig rigtig godt. 

Alt i alt ser det dog ud som om, du forsøger at skaffe det bedst mulige cv. på et år, men som nævnt skal man huske på, at kvote 2-systemet automatisk giver en fordel til de ældre ansøgere, og derfor vil kvote 2 ofte være lidt held/uheld. Det handler om den enkelte person, der læser ansøgningerne lige kan lide den specifikke ansøgning. Derfor ville jeg nok også skrive 2. og 3. prioritet på næste år, når du søger.    


Svar #12
02. august 2009 af Mrunivers (Slettet)

can. jur tager almindeligt 5 . 3 år  bachelor og 2 år can.. så man færdig så man jurist . SÅ hvis det tager minimum 4 år mere for at blive cand jur, så har jeg brugt yderligere 2 år :-), ret mig hvis jeg tager fejl..

Erhvervsarbejde bliver bare 1 måned, hvorimod jeg fortsætter mit almindelig arbejde efter jeg er vendt tilbage fra mit "studieophold" i udlandet.. Jeg fik også at vide af studievejleder på KU at tidligere fritidsjobs siden man var 15 år, tæller også med som vurdering og her har jeg faktisk beskæftigede mig meget med rådgivning mm..

Jeg får desuden nogle praktik timer hos boligadvokat og jurister her i DK efter min ferie, således jeg er godt rustet inden jeg sender min ansøgning. Skal jeg også fortælle hvad jeg skal lave efter d .15 marts ? nu hvor ansøgningen bliver sendt den dato?

Ja, det handler om held og uheld, men er det " Det juridiske fakultets" optagelsesvejleder som vurdere min ansøgning eller er det bare de normale studievejleder indenfor DJF, der vurdere den.

De ældre har muligvis en større chance, og der bliver ca optaget 50-60 stk via Kvote 2 hvert år, hvor mange af dem er udlandske ansøger, men hvis man opfylder de specifikke adgangskrav og har beskæftigede sig med noget studie relevant indenfor året, så må man håbe at man bliver taget i betragtning.

Jeg søger Ha. Jur og HA som 3. og 4 prioritet, da jeg også ansøger via kvote 2 i Odense? (det kan man vel godt?)

Kan jeg derimod også søge standby når jeg søger kvote 2 ?

For hvis ikke jeg kommer ind via kvote 2, så tager jeg standby på HA JURA for CBS optager stort set alle standbypladser samme år ..

Det er sur røv at man ikke har de store fordele når man lige er færdig uddannet.

Jeg skal bare i gang næste år, for vil gerne færdiguddannes således at jeg er 25- 26 år :-) .. Jeg kan heller ikke få mig selv til at læse andet end jura til at starte med, men kun hvis jeg bliver nødsaget til det..


Brugbart svar (1)

Svar #13
02. august 2009 af Roman Garcia

Med hensyn til ha (jur) og efterfølgende cand. jur. er det korrekt. Det tager 2 år mere, hvis man følger den normerede tid, men det er langt fra alle der gør det. Eksempelvis tager det også i gennemsnit lige over 6 år at gennemføre jura.

Du skal ikke tænke så meget på, om du er 25, 26, 27 eller ældre, når du bliver færdig. Jeg tror måske, der kan være en fordel ved at være lidt ældre, når man skal ud på jobmarkedet. Når man alligevel skal arbejde til man er over 62, så gør et, to eller tre år ikke den store forskel.

Jeg tror også, at dit cv. kommer til at se fint ud, men som tidligere nævnt, så afhænger meget af selve ansøgningen. Derfor kan det godt betale sig at bruge ekstra hjælp i forbindelse med ansøgningen. Du kan eventuelt opsøge din lokale studievejleder. De plejer at være hjælpsomme i forbindelse med ansøgninger og vil gerne rette den med kommentarer.
Det er endvidere en optagelsesvejleder fra jura, som vurderer ansøgningerne.

Du kan med sikkerhed godt søge kvote 2 i både Kbh. og Odense, så det ville sikkert være en god ide. Jeg kender flere, som læser i Odense, men som er fra København. De er glade for Odense. Jeg kan dog anbefale, at man flytter til Odense, når man skal læse og ikke pendler. Det sociale er nemlig også en stor del af studiet, og det er nemmere tilgængeligt, hvis man bor i byen.


Svar #14
02. august 2009 af Mrunivers (Slettet)

Jamen 2 år til eller fra, skader absolut ikke. For jeg holder "sabbat år" i år, og så kører toget bare derud af..

Mit CV skal bare være god, således at de kan se jeg er studieegnet og viser en god portion af motivation. Jeg vil opsøge min studievejleder i december, hvor jeg har været igennem det hele stort set.

Når jeg skal ansøge på kvote 2, så skal jeg bare angive KU som 1.prioritet og SDU som 2. prioritet.. HA JURA som 3 prioritet og HA ALMEN som 4 prioritet, hvor HA JURA for standby krydset?

Dumt spørgsmål;

de går vel ikke op i komma fejl, punktum fejl, lidt grammatik fejl i ansøgningen vel?

Jeg vil brandgodt læse i Odense, men jeg kan ikke registrer mig ud af min nuværende adresse, da jeg har en syg mor, og der skal være en over 18år registrerede i huset som passer på hende udover min far..

Så jeg kan bo derhenne, men med min nuværende adresse, kan det lade sig gøre? For kender ikke nogen i Odense netop, og jeg vil med glæde være social..

Desuden, hvilke form for dokumentation skal jeg tage fra mit studieophold på det universitet jeg skal være praktik/student på i 2 uger?

Udover det, kan det betale sig for mig at supplere samfundsfag c  til b, selvom jeg har Dansk A , Engelsk B, og Historie A som er specifikt adgangskrav.

Man skal så enten have samfundsfag b, Historie A, samtidshistorie B osv .. er det så fint med Historie A istedet for samfundsfag B?

Jeg skal som sagt bare gå i gang med uddannelse næste år, da jeg egentlig ikke vil have endnu et sabbat år ..


Brugbart svar (1)

Svar #15
03. august 2009 af Roman Garcia

En ansøgning er en helhedsvurdering, og hvis der er mange gramatiske fejl, ser det jo egentlig ikke så godt ud. Det vil jo være lidt paradoksalt, hvis man skal overbevise dem om, at man besidder de nødvendige kompetencer til at gå på universitetet, hvis man ikke kan skrive en korrekt ansøgning. Hvis du har mange problemer med gramatikken, så vil jeg foreslå, at du får nogle til at rette den igennem. Dog kan det også siges, at når man senere skal på arbejdsmarkedet, så skal gramatikken bare være i orden. Det nytter ikke, at man tager over 1000 i timen som advokat, hvis ens skrivelser er fyldt med fejl.

Med hensyn til dokumentation, så er billetter for udlandsophold tilstrækkeligt. I forbindelse med praktik så er en skrivelse fra praktikstedet nok.

Det er selvfølgelig ikke nødvendigt, at du supplerer din samfundsfag op, men det er jo altid godt at skrive på cv.'et at man interesserer sig for samfundsvidenskab og har derfor valgt at supplere faget op. Jeg kender nogle, som er kommet ind på kvote 2 på andre uddannelser, de har taget kurser, som var relevant for studiet. Man kan tage en masse kurser på det åbne universitet inden for en lang række områder.


Svar #16
04. august 2009 af Mrunivers (Slettet)

Ja, jeg får min ansøgning rettet af mange folk.. inden den sendes ind til kvote 2 ..

Mht dokumentation;

De vil ikke spørg til det, men de vil kun have dokumentation på suppleringsfag og andre eksamensbeviser. Men det er bare mere hvad man skal hente, men nu kan jeg godt se at alle mine praktiksteder og udlandsophold at jeg tager et brev med fra dem, hvis det nu var de bad om dem.

Studievejlederen sagde idag;

at det kan ikke betale sig for mig at supplere samfunds fra c - b, da jeg opfylder de andre krav nemlig . men som du så flot siger, så kunne jeg vise min interesse ved at supplere.

Men har så valgt at vise min interesse, ved at læse de bøger som har relevant for min uddannelsen og i ansøgning så gå i dyybden med hvad jeg vil foretage mig indenfor studiet.. hvilket område specifikt mm..

Jeg glæder mig utroligt meget, og har fået meget ud af de her samtaler.. skal også til samtale hos advokat virksomhed imorgen, hvor jeg kan få lidt praktik nemlig .d

Jeg gør alt for at mit CV fylder relevant, og har snakket med en af dem som skal vurdere min ansøgning og de vil gerne (en af dem) forvurdere min ansøgning i oktober måned, hvor jeg har skrevet den færdig, således jeg kan vise hende hvordan den skal se ud ..


Svar #17
04. august 2009 af Mrunivers (Slettet)

Så har jeg fået praktik hos Advokatfirmaet på vestergade i kbh ..

Jeg får nogle sager at arbejde med, og skal jeg i retten med advokaterne :-) ..


Brugbart svar (1)

Svar #18
04. august 2009 af Roman Garcia

Det ser helt sikkert fint ud på cv.'et da det viser, at du har et indblik i branchen. Egentlig tror jeg, at dit cv. kommer til at se fint ud, men som tidligere nævnt er det væsentligste selve ansøgningen. Selv personen med det bedste cv. skal også have en god ansøgning. Derfor skal der bruges lidt kræfter på den, og det vil altid være godt at hente inspiration ude fra. Prøv at få din lokale studievejledning til at kigge den igennem. De ved, hvad uddannelsesinstitutionerne gerne vil se, så det er en god hjælp.


Svar #19
04. august 2009 af Mrunivers (Slettet)

Det bliver bedre og bedre for mig ;-).

Jeg har en kammerat som er studievejleder inde på KU :-), så han tjekker den igennem for mig og retter den så der ikke er nogle grammatik fejl.. mm.

Ansøgningen ser ganske fin ud;

Hvem jeg er

Erhvervserfaring

Hvorfor jeg søger studiet (mine kvalifikationer osv)

Den rækkefølge har jeg sat den op i, og da der ikke er nogen facitliste på en ansøgning så er alle ansøgninger gode..

Men nu har jeg fået det godkendt og får udlandsophold i 5 måneder fra november - april/maj måned, hvor jeg er "praktik elev" på jura studiet..

Inden jeg rejser, så beskæftiger jeg mig kun med noget studierelevant (erhvervserfaring)..

Men jeg har faktisk 2  spørgsmål:-)

Når jeg så også søger på CBS HA (JUR) skal jeg også gøre det den 15 marts, da jeg kun sender en prioriteringsskema til 1 prioritet og ansøgningskema til de andre??

Jeg er startet på min ansøgning, men jeg rejser i November, kan jeg så stadigvæk få udlandsopholdet ned på ansøgning selvom jeg ikke er her når jeg ansøger, for jeg giver fuldmagt til min søster? For jeg har prøvet det her elev på jura studiet før i udlandet, så jeg ved hvad den handler om, så kan jeg jo bare skrive det til dem på forhånd eller ??


Svar #20
10. august 2009 af Mrunivers (Slettet)

Hej igen,

Mit udlandsophold bliver ikke til noget, da vi til dags dato har købt hus og flytter november og derfor ikke har råd. Men vil et job som fast lærervikar til ligeså meget?


Skriv et svar til: Kvote 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.