Matematik

ligning til tangent

02. august 2009 af Miriam salih (Slettet)

hey allesammen..

kan nogen hjælpe mig med denne opgave:

jeg har en funktion f(x) = 2x^3-15x^2+24x+5

tangenten til grafen i pkt. (5,f(5) kaldes m. Jeg bestemme en ligning for den tangent :)

På forhånd tak :)

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du skal benytte dig af tangentligningen der hedder:

y=f'(x0) (x-x0) + f(x0)

hvor x0=5 i dit tilfælde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. august 2009 af mathon

f '(x) = 2*3*x3-1 - 15*2*x2-1 + 24*1*x1-1 = 6x2 - 30x + 24

f '(5) = 6*52 - 30*5 + 24 = 150 - 150 + 24 = 24


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. august 2009 af mathon

indsæt
i
y = f '(xo) (x-xo) + f(xo) = f '(5)*(x-5) + f(5) = 24(x-5) + f(5)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2011 af Grette (Slettet)

 Kan det passe, at dette skal give: 24x-120? 


Skriv et svar til: ligning til tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.