Kemi

Fremstilling af 37% sorbitol

03. august 2009 af Trunte (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg skal fremstille en 37% Sorbitol-opløsning (MW: 182,17 g/mol). Er der en, der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. august 2009 af mathon

en 37 masse% Sorbitol-opløsning (MW: 182,17 g/mol).

kender du opløsningens densitet?


Svar #2
03. august 2009 af Trunte (Slettet)

Hej,

Nej, jeg kender ikke opløsningens densitet (skal jeg så bare gå udfra den er 1)???


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. august 2009 af mathon

c = (p/100)*(d/M)

hvor
p er masseprocenten
d er sorbitolopløsningens densitet i g/L
M er molmassen i g/mol

HVIS densiteten kan sættes til 1000 g/L
er
c = 0,37*((1000 g/L)/(182,17 g/mol))


Svar #4
03. august 2009 af Trunte (Slettet)

Tak - skrapsak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. august 2009 af Larsendrengen (Slettet)

Jeg går udfra der menes en 37% vægtprocent opløsning.

Så tager man 37 gram sorbitol og opløser i 63 gram (= 63 mL)  vand.

Molvægt og densitet er ligegyldigt i denne sammenhæng.


Så enkelt er det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. august 2009 af mathon

åh ja
opgaven var
"at fremstille en 37% Sorbitol-opløsning"
og ikke
"at forklare den molære koncentration af en 37% Sorbitol-opløsning"
 

...man skal jo kunne læse korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. august 2009 af Nik_ (Slettet)

.. Fejl


Skriv et svar til: Fremstilling af 37% sorbitol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.