Matematik
Nogen der vil se om denne opgave er regnet rigtigt!
16. december 2004 af
Naja1987 (Slettet)
Hej!
For en person i hvile kan lingerumfanget tilnærmelsesvis beskrives ved funktionen:
V(t) = 0,2sin((pi/2) * t) + 2,5
Hvor t er målt i sekunder, mens V måles i liter.
a)Hvor mange gange pr. minut trækker den pågældende vejret?
b)Hvor stort er lungernes rumfang efter en udånding?
c)Hvor mange liter luft indånder den pågældende i løbet af et minut.
løsning!
a)
T = 2pi/b
T = 2pi/(pi/2)
T = 4
Dvs at den pågældende person trækker vejret 4 gange pr. minut.
b)
d – A
2,5 – 0,2 = 2,3
c) kan ikke finde du af.
håber t der er nogen som er villige til at tjekke de to første opgaver og måske komme med et forslag hvordan man kunne løse c)
på forhånd tak.
For en person i hvile kan lingerumfanget tilnærmelsesvis beskrives ved funktionen:
V(t) = 0,2sin((pi/2) * t) + 2,5
Hvor t er målt i sekunder, mens V måles i liter.
a)Hvor mange gange pr. minut trækker den pågældende vejret?
b)Hvor stort er lungernes rumfang efter en udånding?
c)Hvor mange liter luft indånder den pågældende i løbet af et minut.
løsning!
a)
T = 2pi/b
T = 2pi/(pi/2)
T = 4
Dvs at den pågældende person trækker vejret 4 gange pr. minut.
b)
d – A
2,5 – 0,2 = 2,3
c) kan ikke finde du af.
håber t der er nogen som er villige til at tjekke de to første opgaver og måske komme med et forslag hvordan man kunne løse c)
på forhånd tak.
Svar #1
16. december 2004 af Meppo
a) Du har fundet perioden, som er 4. Rigtigt, men du skal jo finde antal perioder (vejrtrækninger)i et minut, altså 60/4 = 15 vejrtrækninger.
Perioden, 4, er tiden det tager for én vejrtrækning.
b) For hver periode er der gået en indånding. Da han indånder 2,7 L pr. indånding og der er 15 indåndinger pr minut, er svaret 2,7*15 = 40,5 L
Perioden, 4, er tiden det tager for én vejrtrækning.
b) For hver periode er der gået en indånding. Da han indånder 2,7 L pr. indånding og der er 15 indåndinger pr minut, er svaret 2,7*15 = 40,5 L
Skriv et svar til: Nogen der vil se om denne opgave er regnet rigtigt!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
