Matematik

vikårlig trekant

07. august 2009 af matemati (Slettet) - Niveau: C-niveau

nogle der kan hjælpe med en trekant....formel..hvad???

oplyst to sidder  AC er 48 og AB er 12 samt en areal i trekanten på 102

Beregn længden  af højden fra B på siden af AC

samt vinkel A.

Hjælp 


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. august 2009 af mathon

b = 48
c = 12

T = ½*hb*b

hb = (2*T)/b                       som ved indsættelse giver
hb = (2*102)/48 = 4,25

sin(A) = hb/c = 4,25/12 = (17/48)

A1 = sin-1(17/48) = 20,74°
A2 = (180°- 20,74°) = 159,26°            da sin(V) = sin (180°-V)


Svar #2
07. august 2009 af matemati (Slettet)

tak for det du er dygtig..


Skriv et svar til: vikårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.