Kemi

Kemi B-niveau eksamen hvad er essentielt

13. august 2009 af Merit-HB (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa jeg skal op til Kemi-B niveau eksamen snart og påtrods af jeg har læst bogen ganske ihærdigt er jeg meget nervøs for om jeg nu har øvet mig nok på de detaljer jeg skal vide til en eksamen. Jeg er ganske meget i tvivl om hvordan en god gennemgang af et emne for eksempel kunne se ud.

For eksempel sad jeg og kiggede Kemi-B niveau bogen's afsnit om Kulhydrater herunder monosaccharider, disaccharider og polysaccharider igennem, og kiggede derefter på fedstoffer, aminosyrer og proteiner, jeg prøvede at øve en fremlæggelse af alt det men følte jeg måske gabte lidt for stort der.

Hvad ville i mene ville være et sandsynligt eksempel på eksamensspørgsmål hvis nogle af de ovennævnte emner skulle indgå, det jeg er bange for er om jeg skal kunne huske hele kapitlet om mad og drikke med de ovennævnte overskrifter i detaljer eller om i mener det er de overordnede elementer.

Ja alt input der kan hjælpe mig til at forberede på de elementer i mener er essentielle at kunne til eksamen er velkomne.

Fx. er jeg i tvivl om jeg skal kunne detaljer som hvordan glucose kan lave en ringslutning, og hvordan glucose kan kædes sammen med andre, skal jeg kunne huske hvorvidt det er en cis- eller trans-forbindelse om den er D eller L for hver enkelte vigtige carbohydrat der er fremhævet i bogen. Er vist begyndt at føle lidt eksamensstress og vil gerne finde ud af hvad de vigtigste elementer i en eksamensgennemgang er.


Svar #1
13. august 2009 af Merit-HB (Slettet)

Vi har indtil videre fået et eksempel på et eksamensspørgsmål som lyder

"Syrer og baser
Benyt ligevægtsloven i en redegørelse for syre/basers styrke, og for hvordan man beregner
pH i syre/base opløsninger. Inddrag øvelsen ”Potentiometrisk titrering”
Stikord: syrer og baser, vands syre-base egenskaber, styrkekonstanter, pH, pOH, syrestyrker,
basestyrker"

Jeg synes det oplæg lyder rigtigt overkommeligt tror bare jeg har forestillet mig at et spørgsmål i "Mad og drikke" ville være alt for stort og uoverkommeligt

Har bare svært ved at forestille mig hvordan et lignende spørgsmål ville se ud i Organisk kemi, fx. med fokus på kulhydrater saccharider og polysaccharider, hvilke emner ville de mene er essentielle at komme rundt omkring der.


Skriv et svar til: Kemi B-niveau eksamen hvad er essentielt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.