Matematik

Hjælp til 6 reduceringsstykker!(:

13. august 2009 af IdaEriksen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Heej håber der er nogle der vil hjælpe mig med de her 6 reduktion stykker:

a) 2x+4x-3x+6x

b) 6a-8a+3a

c) 8y-4y+3y-7y

d) 3·2x-4x+8x

e) 12y-4·2y+5y

f) 8a-4·3a-2a 

Vil meget gerne have mellemregningerne med tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. august 2009 af mathon

a) 2x+4x-3x+6x = (2+4-3+6)x

 .......

d) 3·2x-4x+8x = 6x-4x+8x = (6-4+8)x


Svar #2
13. august 2009 af IdaEriksen (Slettet)

 hvorfor de der paranteser? ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2009 af mathon

2x+4x-3x+6x = (2+4-3+6)x  = 9x     en fælles faktor sættes uden for parentes


Svar #4
13. august 2009 af IdaEriksen (Slettet)

 okay (; kan du også løse de andre


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2009 af mathon

...nu kan du selv...


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2009 af mathon

b) 6a-8a+3a

tænk eventuelt

6a(ppelsiner) - 8a(ppelsiner) + 3a(ppelsiner) = 1a(ppelsin)         (skønt -2a(ppelsiner) måske virker lidt absurd)

eller
6a - 8a + 3a = 1a = a

.................
som jeg ovenfor skrev
som
(6-2+3)a = 1a = a

bogstaver af samme slags kan "regnes sammen"

...der er nogle helt elementære reduktionsregler, som du med lidt tålmodighed kan lære dig...


Skriv et svar til: Hjælp til 6 reduceringsstykker!(:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.