Matematik

og ligningen for tangenten til x*x+1 i punktet (0,1)

16. august 2009 af nadine123 (Slettet)

og ligningen for tangenten til x*x+1 i punktet (0,1) forstår det ikke? en der kan forklar det mig på børne niveau :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2009 af mathon

f(x) = x2 + 1

f '(x) = 2x
f '(0) = 2*0 = 0

f(0) = 02 + 1 = 1

tangentligning i (0,1):
y-1 = 0(x-0) = 0   hvoraf
y = 1


Svar #2
16. august 2009 af nadine123 (Slettet)

hvorfor gange med nul? og sætte i anden foran x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2009 af mathon

bemærk
der blev regnet med punktet (1,0)
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=719647#719715
................
#2
den almene tangentligning
er jo

y - f(xo) = f '(xo)(x-xo)       som ved indsættelse giver

y - f(0) = f '(0)(x-0)
y - 1 = 0(x-0) = 0

y = 1    dvs vandret tangent
 


Skriv et svar til: og ligningen for tangenten til x*x+1 i punktet (0,1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.