Matematik

procenter ?

16. august 2009 af Julle-pighen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

opgave 1

i en 7. klasse er der på en tilfældig dag,4 syge ud af klassens 20 elever.

-hvor mange procent af eleverne i klassen er syge?

En anden dag er 15% af eleverne i samme klasse syge.

-hvor mange er syge den dag?

opgave 2

i en by med 5400 indbyggere er 12% under 14 år. 28% af indbyggerne er mere end 60 år.
hvor mange indbyggere i byen er fra 14 år og til og med 60 år

Hej. jeg håber virkelig at nogle kan hjælpe mig jeg er kørt fast og ved ikke hvad jeg skal ggøre ^^ 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2009 af desert_eye (Slettet)

opg. 1

(4/20)*100% = 20 % er syge (du behøves ikke engang at regne her, du kan se at 4 går 5 gane op i 20)

20*0,15 = 3 er syge, når 15 % er syge

opg. 2

12 %+28 % = 40 % dvs. resten er 60 %

5400 *0,6 = 3240 er mellem 14 og 60 år

Håber det var forståeligt ;)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. august 2009 af mathon

opgave 1

husk 1 % = 1/100

4/20  = 20/100  = 20%

............

15 %  =  15/100  =  3/20
3 ud af 20 er syge


Svar #3
16. august 2009 af Julle-pighen (Slettet)

 tak skal du have (: det kunne jeg godt bruge .. og jeg tror også jeg har forstået det rigtigt 


Svar #4
16. august 2009 af Julle-pighen (Slettet)

 tak mathon ^^


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2009 af anna0207 (Slettet)

opgave 1 

- 4 ud af 20 = 4/20 = 1/5 =20 %

- 15 % af 20 = 20*0,15 = 3

opgave 2

- 12 %+28 % = 40 %

100 % - 40% = 60 %

5400 * 0,60 = 3240


Skriv et svar til: procenter ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.