Matematik

Du har givet følgende punkter

17. august 2009 af cicis (Slettet)

hej sider lige og kigger på noget matematik, men kunne ikke komme videre er der nogen der kan hjæpe mig med denne opg 

Du har givet følgende punkter: A(1,3) , B(2,-1), C(9,1) og D(0,0)

Bestem en ligning for linjen gennem B og C. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. august 2009 af ibibib (Slettet)

Beregn a og b vha af dine formler.


Svar #2
17. august 2009 af cicis (Slettet)

hvorfor skal jeg beregne a og b hvis det er b og c der skal findes en ligning til ? :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: a og b er konstanterne i y = ax+b.


Svar #4
17. august 2009 af cicis (Slettet)

efter jeg har fundet a og b skal jeg bruge dem til at finde b og c ?


Brugbart svar (2)

Svar #5
17. august 2009 af Dynin (Slettet)

Linien gennem B og C har ligningen y=ax+b .... Indsæt punkterne i denne ligning:

B: -1=a*2+b

C:1=a*9+b

som er to ligninger med to ubekendte ........ som du let løser ;-)

... alternativ kan du udnytte at a=Δy/Δx=(1-(-1))/(9-2)=... og derefter indsætte et punkt og løse for b ...


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. august 2009 af GymnasietsRobinHood (Slettet)

Det var en fed måde at løse det på, den første. Man kan bruge metoden på n-gradspolynomier hvis de går gennem n+1 punkter.


Skriv et svar til: Du har givet følgende punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.