Matematik

Hjælp! hvordan regner jeg dette ud.

18. august 2009 af spørgejørn (Slettet)

Hej. Jeg har et lille problem.  

Regnestykket ser sådan her ud.

3x(b+4)

hvordan regner jeg dette ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2009 af Paul Erdös (Slettet)

 Når du ganger ind i en parantes, skal du gange det der står udenfor med alle led inde i parantesen. Derfor får du:

3x(b+4) = 3x*b+3x*4 = 3xb+12x

Du ved vel, at når man skriver 12*x og 12x er det præcis det samme, man udelader bare gangetegnet.


Svar #2
18. august 2009 af spørgejørn (Slettet)

tusind tak:-)

men for at være sikker på jeg har forstået det rigtigt. Så prøver jeg lige igen, med et andet regnestykke.

hvis nu regne stykket ser sådan her ud

5(c-3) = 5*c-5*3= 5c*15

er det rigtigt lavet?


Svar #3
18. august 2009 af spørgejørn (Slettet)

ups det er jo ikke 5c*15 men 5c-15 er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2009 af Paul Erdös (Slettet)

 Jeg tror du mente det rigtigt, men der skal stå 5c-15 og ikke 5c*15


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2009 af Paul Erdös (Slettet)

Nåååh, du nåede at se det. Ja, så er det helt rigtig forstået! 


Svar #6
18. august 2009 af spørgejørn (Slettet)

yes!! tusind tak for denne gang. Man kan godt mærke det er mange år siden man sidst gik i skole:-)


Skriv et svar til: Hjælp! hvordan regner jeg dette ud.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.