Matematik

Rettelse

18. august 2009 af 260587 (Slettet)

To funktioner f og g er givet ved
f(x) = x2 – x + 2,
g(x) = -x2 + 5x - 5/2
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2, f(2))
kan det passe at resultatet bliver y = 0x - 3? er meget usikker


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2009 af Isomorphician

Det er ikke korrekt.

Vis dine udregninger.


Svar #2
18. august 2009 af 260587 (Slettet)

y = 4x - 5 er det her så korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2009 af Paul Erdös (Slettet)

Se http://da.wikipedia.org/wiki/Tangent_(geometri)

Du indsætter i tangenstens ligning og ser: 

y=4+3(x-2)⇒y=3x-2


Svar #4
18. august 2009 af 260587 (Slettet)

f’(2) = 2 · 2 – 1
f’(2) = 3
 

f’(2) = 22 – 2 + 2
f’(2) = 4
 

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)
y = 4 · (x – 2) + (3)
y = 4x – 8 + 3
y = 4x - 5
 

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2009 af Paul Erdös (Slettet)

Du skriver f'(x) begge steder. Prøv igen, hvor du udregner viser f(x) og f'(x). Derefter indsæt talværdierne. 

Jeg blev lige opmærksom på hvad du gør. Du bytter om på f'(x) og f(x)


Svar #6
18. august 2009 af 260587 (Slettet)

skrev forkert skulle stå

f(2) = 22 – 2 + 2


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2009 af Paul Erdös (Slettet)

 Ja, så er det korrekt. Så skal du bare indsætte korrekt i ligningen! Altså ikke bytte om på f'(x) og f(x)


Svar #8
18. august 2009 af 260587 (Slettet)

yes y = 3x - 2


Skriv et svar til: Rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.