Matematik

Endnu en differentialligning

19. august 2009 af Quijote (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem koefficienterne a og b i f(x) = ax2 + bx + 4 så at f(x) er løsningen til diff. ligningen y' = 3x + 2

Jeg er næsten helt lost i de her typer differentialligninger.

Jeg vil dog starte med at sige:

Højre side: 3x+2

Venstre side: 2ax+b ??

Nej...jeg kan ikke komme videre.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. august 2009 af Dynin (Slettet)

#0 så har du 2ax+b=3x+2 hvoraf a og b kan bestemmes ... ikk?


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. august 2009 af peter lind

dermed får du 2ax+b = 3x+2


Svar #3
19. august 2009 af Quijote (Slettet)

Jooo....men sådan har jeg også opstillet dem på papir...jeg ved bare ikke hvordan jeg skal bestemme a og b.


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. august 2009 af Dynin (Slettet)

#3 du skal kigge på koefficienterne ... først dem med foran x'erne og derefter dem uden ..


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. august 2009 af NejTilSvampe

 dy=3x+2 dx

y = (3/2)x^2 + 2x + k

a= (3/2) b=2 k = 4

Er mit bud :P


Svar #6
19. august 2009 af Quijote (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke :/


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. august 2009 af Dynin (Slettet)

.......... mere formelt: Ligningen 2ax+b = 3x+2 gælder for alle x og dermed for x=0, hvoraf b=... bestemmes ... derefter bestemmer du a ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. august 2009 af peter lind

2ax+b = 3x+2 kan kun gælde for alle x hvis 2a=3 og b=2


Svar #9
19. august 2009 af Quijote (Slettet)

# 5 Hvordan når du frem til det? Det er nemlig facit.

# 8 Er det sådan det skal læses?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. august 2009 af NejTilSvampe

 #9 - Jeg integrerer bare. y' = dy/dx  så hvis du integrerer på begge sider skulle du gerne få y (eller f(x)) og når du har gjort det kan du straks se koefficienterne passer. Men jeg ved ikke om det er den korrekte fremgangsmåde.


Svar #11
19. august 2009 af Quijote (Slettet)

# 10 det ved jeg heller ikke.... men tak


Brugbart svar (1)

Svar #12
19. august 2009 af Dynin (Slettet)

#11 ved indsættelse f(x) i ligningen får du at 2ax+b = 3x+2 som må antages gælder for alle x og dermed også for x=0 som indsat giver b=2, hvorefter du har 2ax+2=3x+2 <=>2ax=3x <=> a=3/2 ...


Svar #13
19. august 2009 af Quijote (Slettet)

Mange tak Dynin det var lidt mere forståeligt


Skriv et svar til: Endnu en differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.