Matematik

HJÆLP til funktioner

21. august 2009 af hoefdinghoff (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder således:
På figuren ses grafen for en funktion f.
Bestem ved aflæsning det tal x, for hvilket f'(x) = 0
Bestem ved aflæsning det tal x, for hvilket f'(x) = 1

Jeg kan ikke helt finde ud af, at få begyndt, nogle der kan hjælpe??
(ved godt tegningen er meget upræcis, men bare til sådan et skub i gang ;))

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2009 af Isomorphician

f'(x) = 0 er der hvor funktionen har ekstremumspunkt (vandret tangent).

f(x) = 1 er der hvor funktionens tangent har hældningen 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2009 af mathon

f '(x) = 0   betyder vandret tangent

f '(x) = 1   betyder tangenten parallel med vinkelhalveringslinjen i 1. og 3. kvadrant


Svar #3
21. august 2009 af hoefdinghoff (Slettet)

Okay, jeg er rart dårlig til matematik lige nu/generelt, men jeg mener ikke, at vi har lært noget om tangering på en parabel eller et ekstremumspunt (med mindre du mener toppunkt). Så jeg håber i måske kan forklare det for en mindre klog matematik elev! hehe


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2009 af Isomorphician

#2:

Toppunktet for en parabel er ekstremumspunktet.

Du burde have stiftet bekendtskab med tangenter, da det er det differentialkvotienten fortæller noget om.

Kig evt. på animationen i dette link:

http://da.wikipedia.org/wiki/Differentialregning


Skriv et svar til: HJÆLP til funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.