Matematik

Udregning af simple ligninger

22. august 2009 af Vpigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har her et par ligninger, som jeg skal regne og aflevere i en opgave til min lærer.

Selve resultatet ved jeg godt hvad er, men det er svært for mig at skrive udregningen op, som min lærer vil have det (han vil have, at man stort set skal vise alt, hvad man gør). Meget præsict - noget jeg slet ikke er vant til.

Håber I vil hjælpe med at komme med nogle meget præsice udregninger. Jeg vedlægger også svarene.

a. (a+b)(a-b) - svaret her er a2 - b2

b. (a+h)(a-h) .- svaret her er a2 - h2

c. xy-xw  - svaret her er x(y-w)

d. xa+xy+xw - svaret her er x(a+y+w)

Vpigen


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0:

a) Gang paranteserne sammen.

b) Samme her. - bemærk, at det er samme princip som a), hvor blot b = h.

c) Sæt x udenfor parantes.

d) Sæt x udenfor parantes igen.


Svar #2
22. august 2009 af Vpigen (Slettet)

Tak for svaret, men det var ikke rigtig det jeg søgte, desværre.    

Det skal være til en aflevering, hvor jeg meget konkret skal skrive, hvad jeg gør.

Atså linje for linje skal jeg komme tættere på resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2009 af mathon

...det kan du selv udarbejde på grundlag
   af informationen i #1

måske med tilføjelsen:

   (a+b)(a-b) = a2 - ab + ba - b2 = a2 - ab + ab - b2 = a2 - b2   (faktorernes orden er ligegyldig)

...........
det der hedder/kommer til at hedde 3. kvadratsætning:
to tals sum gange de samme to tals differens
er lig med
kvadratet på første tal minus kvadratet på andet tal


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2009 af kieslich (Slettet)

Jerslev gav svaret, men du kan tilføje lidt:

a) Gang paranteserne sammen. Og bruger 3. kvadratsætning

b) Samme her. - bemærk, at det er samme princip som a), hvor blot b = h.

c) Sæt x udenfor parantes.

d) Sæt x udenfor parantes igen.

Dette er forklaringerne på dine udregninger. De er jo alle på 1 linie, så der er ikke nogen mellemudregninger.


Skriv et svar til: Udregning af simple ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.