Fysik

Hvornår er Luftmodstand=Ftyn?

22. august 2009 af ggf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Siddser lige med b'eren i følgende opgave: http://peecee.dk/upload/view/187481

en der kan hjælpe? Hvis luftmodstand og tyngdekraft er lige store, er der ingen resulterende kraft på meteoritten, og den acceleration vil derfor være nul, hvorfor jeg så har at Ftyn=0 og a=0 hvorfor jeg så har at Ftyn=m·a⇔0=m·0⇔m=0 så det først når den rammer jorden at a og F er lige strore? :-S
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du vil aldrig have, at tyngdekraften er nul på et legeme, med en masse.

Det er den resulterende kraft, du snakker om.

Hvis tyndekraften og luftmodstanden er lige store vil den resulterende kraft være nul. Dermed, givet, at meteroitten har en masse forskellig fra nul, vil det sige:

F_res = 0 => F_res = m*a, m≠0 => 0 = m*a => a = 0, hvor du nu kan aflæse, hvornår dette sker ved at finde højden, der svarer til a =0.


Skriv et svar til: Hvornår er Luftmodstand=Ftyn?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.