Matematik

bestem rødder og toppunkt for parablen y=x^2-2x-8

22. august 2009 af Charlo0tt3 (Slettet)

Hey..

Er der nogen der kan regne dette ud?

bestem rødder og toppunkt for parablen y=x^2-2x-8

og tegn en skitse?

på forhånd tak. svar gerne hurtigt!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2009 af peter lind

Løs ligningen x2-2x-8=0 Brug her at løsningen til en andengradsligning Ax2+Bx+C=0 er givet ved D= B2-4*A*C, x=(-B±kvrod(D))/(2A)

Toppunktet kan findes af at x koordinaten  for toppunktet ligger midt mellem rødderne.


Svar #2
22. august 2009 af Charlo0tt3 (Slettet)

det forstår jeg desværre ikke rigtigt, tror du at du gider prøve at løse den mens du skriver det her inde? så jeg kan se det.

på forhånd tak, og hurtigt svaret af dig :) fedt


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2009 af peter lind

Prøv først at find A, B og C i din specielle opgave.


Svar #4
22. august 2009 af Charlo0tt3 (Slettet)

a=1

b=2

c=-8

hva så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2009 af Fremder (Slettet)

Nu skal u indsætte dine tal ind i denne formle:

d= b^2-4ac. og derefter -d/ 4a , og -b/2a


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2009 af peter lind

 b= -2 ellers rigtig. Find så diskriminanten D = B2-4*A*C 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2009 af mathon

y = ax2+ bx + c
y = 1x2+ (-2)x + (-8)

a = 1
b = -2
c = -8

d = b2 - 4ac = (-2)2 - 4*1*(-8) = 4 + 32 = 62
√(d) = d½ = ((62))½ = 61 = 6


Svar #8
22. august 2009 af Charlo0tt3 (Slettet)

godt svar mathon. tror du at jeg kan få dig til at svare på mine fire andre indlæg. du siger det så jeg kn forstå det.


Skriv et svar til: bestem rødder og toppunkt for parablen y=x^2-2x-8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.