Kemi

Beregn massen

22. august 2009 af marshov (Slettet)

Caliumnitrat fremstilles ud fra kalk og salpetersyre efter reaktionsskemaet

CaCO3 (s) + 2 HNO3 → Ca(NO3) (s) + CO2 (g) + H2O (l) der bruges 10 tons calciumcarbonat

Beregn massen af den mængde calciumnitrat, der maksimalt kan fremstilles

Håber nogle kan hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

1) Beregn stofmængden af calciumcarbonat, n(CaCO3), vha. n = m/M, hvor m er massen og M er molarmassen.

2) Ud fra reaktionsskemaet ses, at det støkiometriske forhold mellem CaCO3(s) og Ca(NO3)2(s) er 1:1, dvs. n(CaCO3) = n(Ca(NO3)2).

3) Beregn massen af calciumnitrat vha. m = n × M, hvor n er stofmængden fundet i (2).


Svar #2
22. august 2009 af marshov (Slettet)

Men hvordan finder jeg m og M det er det jeg har problemer med..


Skriv et svar til: Beregn massen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.