Kemi

Forbrænding af ethanol ?

22. august 2009 af ksksksoijh (Slettet)

Jeg er flyttet ind i en ny klasse hvor de har haft noget kemi jeg ikke har lært.
Jeg har fået en aflevering som jeg ikke forstår meget af, som jeg håber I vil hjælpe mig lidt igang med.-

Spørgersmålet er at jeg skal beregne masserne af forbrændingsprodukterne ved forbrænding af 100g ethanol (C2H5OH). Hvordan sker det?


Svar #1
23. august 2009 af ksksksoijh (Slettet)

Det vil glæde mig hvis nogen kunne svarer mig. Jeg har et alvorligt problem med det her opgave


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2009 af desert_eye (Slettet)

C2H5OH + 3 O2 -->2 CO2 +3 H2O

n(ethanol) = 100g/(46,068 g/mol)= 2,12 mol

n(ethanol) = 1/3 n(H2O) = 1/2 n(CO2)

m(H2O)= 6,51 mol * 18,015 (g/mol)= 117 gram

m(CO2)= 4,34 mol * (44,001 g/mol) = 191 gram

Resultat er understreget og skrevet med fed.


Svar #3
23. august 2009 af ksksksoijh (Slettet)

hvad er resultatet???


Svar #4
23. august 2009 af ksksksoijh (Slettet)

hvor kommer tallet 46,068 g/mol fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2009 af desert_eye (Slettet)

ethanols molaremasse.


Svar #6
23. august 2009 af ksksksoijh (Slettet)

AHHHHHHHHHHHH nu ser jeg systemet i det! TAK TAK TAK


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2009 af desert_eye (Slettet)

jamen det var så lidt ;)


Skriv et svar til: Forbrænding af ethanol ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.