Matematik

Bestem hældningskoefficienten for tangenten til grafen for f i punktet med førstekoordinat 0

23. august 2009 af shufffff (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Lad f(x) = 1/4 x^4 – 8x.

a. Bestem f’(x)


b. Bestem hældningskoefficienten for tangenten til grafen for f i punktet med førstekoordinat 0.


c. Bestem førstekoordinaten til det punkt på grafen hvor tangenten har hældningskoefficienten 0.

Jeg har bestemt f'(x), men det er opgave b og c jeg ikke helt er med på.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2009 af mathon

a)   f '(x) = x3 - 8

b)   f '(0) = 03 - 8

c)   0  = x3 - 8                    hvoraf x beregnes...


Svar #2
23. august 2009 af shufffff (Slettet)

 ok mange tak :)


Skriv et svar til: Bestem hældningskoefficienten for tangenten til grafen for f i punktet med førstekoordinat 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.