Matematik

Afledede funktioner

23. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Hvilken metode skal jeg benytte for at differentiere funktionen f(x)=(((2x+3)^7)+5)/14)?

Jeg har forsøgt mig med (f/g)´(x) samt (f(x)*g(x))´, men jeg kan ikke rigtigt få det korrekte facit.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Sammensat funktion.

Altså: (f(g(x))'


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2009 af peter lind

Træk først det +5 ud fra sig selv. Så har du bortset fra en konstant at du skl differentiere (2x+3)7. Den skal differentieres som en sammensat funktion f(x) = y7, y=2x+3


Svar #3
23. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Årh okay.. Og derefter så divideres med de 14 eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2009 af peter lind

ja


Svar #5
23. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Uh.. det var da svært.. Men okay. Så efter jeg har benyttet (f(g(x))´ skal jeg å benytte (f/g)`(x)?


Svar #6
23. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Uh.. det kokser for mig.. Altså jeg gjorde, som ifør sagde og fik det til: 14(2x+3)^6.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2009 af peter lind

Ja. Så mangler du lige at dele med de 14, som du selv nævnte i #3


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2009 af mathon

se i oversigt
 

Vedhæftet fil:differentiation_23.doc

Svar #9
23. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Yes (: Alletiders. Mange tak!

Hvad med en som: f´(x)= ((29+40x)/(6+8x)). Skal jeg så bare benytte (f/g)´(x) eller...?


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. august 2009 af mathon

f(x)= ((29+40x)/(6+8x))

differentieres efter brøkreglen:

(f(x)/g(x))' = [f '(x)*g(x) - f(x)*g '(x)]/g2(x)


Svar #11
24. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Yes (; Den får jeg også til at passe! Tak tak


Skriv et svar til: Afledede funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.