Matematik

Areal af trekant

23. august 2009 af assmus (Slettet)

hvis jeg har en trekant ABC, hvor B= 22 grader, A= 55 cm og C= 66 cm. Hvilken formel skal jeg så bruge til at få arealet?
ps tallene er bare et eksempel.
Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2009 af Tagmusenmagnus (Slettet)

Du kan ikke finde arealet ud fra vinklerne alene... Du er nødt til at have en længde på en af siderne...


Svar #2
23. august 2009 af assmus (Slettet)

nå ja undskyld
mente jeg kender vinkel B og længden på a og c...
my bad...


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2009 af mathon

med
én side
       T = (a2/2)*(sin(B)*sin(C)/sin(A)
       T = (b2/2)*(sin(A)*sin(C)/sin(B)
       T = (c2/2)*(sin(A)*sin(B)/sin(C)

med radius i den omskrevne cirkel R      
       T = 2R2*sin(A)*sin(B)*sin(C)

med radius i den indskrevne cirkel r
       T = r2*cot(A/2)*cot(B/2)*cot(C/2)                                         (cot(V) = 1/tan(V))
 


Svar #4
23. august 2009 af assmus (Slettet)

ok tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2009 af mathon

#2

T = ½*a*c*sin(B)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2009 af keg (Slettet)

undskyld, har ikke læst opgavens spørgsmål, som er find arealet, hvilket der jo er svaret på ovenover.

mit svar gik på at finde de resterende sider og vinkler

b2 = a2 + c2 - 2ac cosB


Skriv et svar til: Areal af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.