Matematik

vektore hjælp

24. august 2009 af mukka (Slettet)

hej jeg har brug for hjælp til at løse den vektorer da jeg fuldstændingt har glemt hvordan man gør
opgaven lyder:

En genstand påvirkes af to kræfter.
Den ene af de to kræfter er givet ved vektoren a=(-30;50). Den anden kraft kan varieres i størrelse, mens dens retning er givet ved enhedsvektoren e =(0,6;0,8)
Genstanden påvirkes altså af de to kræfter givet ved a og te, hvor t er et tal, der angiver kraftens størrelse
i) Vis at e faktisk er en enhedsvektor
 

tak for hjælpsomheden


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af Jakobbs (Slettet)

Enhedsvektoren er en vektor der har længden 1.

Så er det bare at vise at det er tilfældet: kvrod(0,6^2+0,8^2)=1

Hvilket passer


Skriv et svar til: vektore hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.