Matematik

Lidt hjælp Tak :D

24. august 2009 af nadine123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem c så ligningen x^2+4x+c=c har netop en løsning en der kan forklar mig hvordan jeg skal løse denne :D

og bestem løsningen til ligningssysteme? skal jeg så bare løse ligningen eks. ligning 3x+4y=10


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af Danielras (Slettet)

Formoder at der skal stå 0 på højre side af lighedstegnet i den første. Du skal kigge på diskriminanten. Hvilken værdi har denne når ligningen netop har én løsning?

I toeren har du nok fået givet to ligninger, og du skal så løse de to ligninger med to ubekendte. Dette kan gøres på flere måder f.eks. ved at isolere x i den første ligning og indsætte dette udtryk for x i den anden ligning. Nu kan først y og siden x bestemmes.


Svar #2
25. august 2009 af nadine123 (Slettet)

Tak for hjælpen.  altså jeg skal skrive f(0)= 0^2+4*0+0=0 fordi  diskriminanten skal være nul for at få en løsning ?


Skriv et svar til: Lidt hjælp Tak :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.