Matematik

Firkant og geometri

24. august 2009 af Pernille-2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey endnu engang sidder jeg fastklemt :/

En firkant ABCD er givet ved:

Vinklen A=90, siden AB=5, siden BC=7, siden AD=8 og diagonalen AC=10

Beregn vinklen B. Det har jeg fået til 111,804.

Beregn siden CD og Beregn Vinklen D, disse to små spørgsmål kan jeg ikke lige gennemskue, så håber nogen vil give mig en hjælpende hånd :):)

kærlig hilsen Pernille :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af mathon

vinkel CAD = (90 - cos-1((52+102-72)/(2*5*10))


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2009 af peter lind

I trekant ABC find vinklen BAC. Der gælder vinkel BAC+vinkel CAD =90 grader. Demed har du 2 sider og en mellemliggende vinkel i trekant ACD


Svar #3
24. august 2009 af Pernille-2 (Slettet)

tusinde tak for hjælpen !, i er seriøst nogen skatterbasser :D


Svar #4
24. august 2009 af Pernille-2 (Slettet)

peter, jeg fik ikke lige helt fat i det du forklarede, kan jeg ikke få lidt mere oplysning, så jeg ved hvad du konkret mener, det ville være super :)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2009 af peter lind

Har du lavet en tegning?. Det er absolut nødvendig for forståelsen.

I trekant ABC kender du alle siderne. Demed kan du finde BAC ved hjælp af udvidet pytagoras. Det er det mathon gør i #1.

Vinkel A i firkanten er 90 grader = summen af de 2 vinkler, som A opdeles i af diagonalen. Du har dermed vinklen CAD som er "A vinklen" i trekant ACD. I den trekant kender du siderne AC=10 og AD = 8. Siden CD kan så findes af udvidet pytagoras. CD2= 102+82-2*10*cos(CAD)


Svar #6
24. august 2009 af Pernille-2 (Slettet)

nåååårh på den måde, jeg havde lavet en tegning, bare ikke tegningen af trekand ACD, tusinde tak for den utrolig hjælpende hånd :)


Skriv et svar til: Firkant og geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.