Matematik

Differentialkvotienten v. 1/x og √(x)?

25. august 2009 af Stanley (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde differentialkvotienten for 1/x og √(x) ved at opstille differenskvotienten. Jeg er i midlertid kørt fast:

1) f(x)=1/x :

(1/(x0+h)-1/x0)/h = 1/h(x0/(x0(x0+h))*(x0(x0+h))) men hvordag kommer jeg videre herfra?

og 2) f(x)=√(x) :

(√(x0+h)-√(x0))/h = ((√(x0+h)-√(x0))/h)*(√(x0+h)-√(x0))/(√(x0+h)-√(x0)) og hvad så efterfølgende?

Beklager de mange parenteser, det gør det lidt uoverskugeligt. Men jeg håber nogle kan hjælpe lidt..

Venlig hilsen Josephine


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2009 af Dynin (Slettet)

ad 1) Du skal bare sætte på fælles brøk og forkorte ...

ad 2) Brug kvadratsætningerne til at gange tælleren ud og derefter forkorte

... prøv selv at regne videre fra "..." ;)


Svar #2
26. august 2009 af Stanley (Slettet)

Okay, mange tak!


Skriv et svar til: Differentialkvotienten v. 1/x og √(x)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.