Matematik

potens funktion - procentvis stigning

26. august 2009 af mm :) (Slettet)

Potens funktionens foreskrift er 1,876*x^ 0,989, og jeg skal besvare et opgave der hedder

Beregn den procentvise stigning i driftsomkostningerne (y), når den behandlede vandmængde vokser med 20% (x).

Jeg har prøvet at sætte 1.20 ind i x'ets plads, og fik 2,24 men ved ikke helt hvordan jeg skal tolke det som..?

På forhånd tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2009 af Isomorphician

(1,20,989 - 1) * 100 %


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2009 af fadime040692 (Slettet)

Jeg ville umiddelbart sige ((1,20^a)-1)*100% ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2009 af Yow! (Slettet)

naaah, men helt galt er du ikke :)

det er rigtigt nok at du skal bruge 1,20....som du skal opløfte i a....hvorefter du minuser hele balladen med 1 og ganger det hele med 100 for at få det hele i procent....

dvs. 1,20,989  =  1,1976

1,1976 - 1  = 0,1976

0,1976 * 100 %  = 19,76 &


Skriv et svar til: potens funktion - procentvis stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.