Matematik

Omskrivning af udtryk ved at sætte en faktor uden for parentes??

26. august 2009 af Zilas (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fx dette umiddelbare simple udtryk som jeg skal ordne så der er en faktor uden for parentes, men hvordan gør jeg?

a) 2x+2y=2(x+y)    Er dette rigtigt ?

b) 4x-8 og hvad skal man så gøre her? Ja ærlig talt så er jeg ret lost lige på det her punkt så lidt hjælp ville være rart.

et sidste eks.  7s-qs= ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2009 af mathon

4x - 8  = 4*x - 4*2 =

7*s - q*s =


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. august 2009 af Isomorphician

a) Korrekt.

b) Hvad kan gå op i begge led?

c) Hvad går igen i begge led?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. august 2009 af peter lind

a er rigtig. I b kan du sætte 4 uden for en parantes. I den sidste kan du sætte s uden for en parantes.


Svar #4
26. august 2009 af Zilas (Slettet)

så b er 4x-8=4(x-2) ? eller =4(4x-8)

det er den første der er rigtig ikke ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2009 af peter lind

jo


Svar #6
26. august 2009 af Zilas (Slettet)

ok :) tusind tak for hjælpen, jeg har forstået systemet nu ;-)


Skriv et svar til: Omskrivning af udtryk ved at sætte en faktor uden for parentes??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.