Matematik

HJÆLP. Beregn punkter og hældninger for tangenter??

27. august 2009 af bl0ndine (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg skal aflevere dette matematik og har virkelig brug for jeres hjælp. jeg er 2. års HH'er

Opgaven lyder som følgende:

Beregn følgende punkter og hældninger for tangenterne:

f(3) = og f^1(3) =

f(1) = og f^1(1) =

g(5) = og g^1(5) =

g(3) = og g^1(3)

De skal indtegnes i koordinatsystem..

HJÆLP det er til på mandag!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad du mener.. For f(x0)=f¹(x0)


Svar #2
27. august 2009 af bl0ndine (Slettet)

 Jeg har fået denne opgave af min lærer?? Jeg forstår den heller ikke....


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2009 af kieslich (Slettet)

Der står ikke f^1(x) men f '(x)  = differentialet af f (x),  Vi skal kende f(x) og g(x) for at kunne regne opgaven.


Svar #4
30. august 2009 af bl0ndine (Slettet)

Så i kan ikke hjælpe míg?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2009 af kieslich (Slettet)

Der mangler noget. Enten funktionerne eller deres grafer. Han må have fortalt jer noget mere. Er det eventuelt funktioner fra et eksempel??


Svar #6
30. august 2009 af bl0ndine (Slettet)

 Kan prøve og skrive hele opgaven?

1) 

Undersøg og tegn følgende funktioner

f(x)=x^2-4x-5

g(x)=x^2-8x+7

h(x)=2x-8

Differentier de 3 funktioner

f^1(x) =

g^1(x)=

h^1(x)=

Håber du kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2009 af kieslich (Slettet)

f(3) = 32 - 4*3 - 5  = .....

f '(x) = 2*x - 4   Burde du kunne.

f '(3) = 2*3 - 4 = ....

Og tilsvarende med de to andre funktioner.


Svar #8
31. august 2009 af bl0ndine (Slettet)

 Jeg er ikke med .


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2009 af kieslich (Slettet)

f(x) = x2 - 4x - 5.    Beregn f(3) ved at sætte 3 ind på x's plads.

Find f '(x)  ved at differentiere f(x). Der står ikke f^1(x) men f ' (x) hvilket betyder differentialet af f(x).

Find f '(3) ved at sætte 3 ind på x's plads.   Det meste står i #7.


Skriv et svar til: HJÆLP. Beregn punkter og hældninger for tangenter??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.