Matematik

afledede funktion

27. august 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er den afledede funktion af 2x2 - 2x +1 ?

Jeg har ledt svært ved at genneskue alt dette.

Jeg ved at den afledede funktion af x2 er 2x. 1 må være en konstant som forsvinder men resten????

Håber der er nogen der kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2009 af karl13 (Slettet)

( k * xn )' = k * n * xn-1

svaret er 4x -2


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. august 2009 af peter lind

Den afledede af a*xn  er a*n*xn-1.  Den kan du godt bruge på det andet led.


Svar #3
27. august 2009 af Rina68 (Slettet)

er nok meget langsom her.når jeg skal finde den afledede funktion af a*xn så skal jeg fra mit eks. skrive: 2*2*x2-1.

Det er så min afledede funktion af 2x2 som så bliver 4x. Den afledede funktion af 2x er 1 og jeg har 1 som en konstant. Disse to giver så de -2.

Er det korrekt forstået?


Brugbart svar (2)

Svar #4
27. august 2009 af peter lind

(2x)'= (2x1)' = 2*1x1-1 = 2,  1' =0


Svar #5
27. august 2009 af Rina68 (Slettet)

Tak. Nu er jeg med.


Skriv et svar til: afledede funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.