Matematik

Ligning

29. august 2009 af Karneol (Slettet)

Vil blot lige tjekke af, om nogle når samme resultat som jeg på denne ligning, da det ikke er min stærke side:

10x-5(3x+2) = 2(-17x+6)

10x-15x-10 = -34x+12

-5x+34x = 12+10

29x = 22

x = 22/29             er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2009 af Isomorphician

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2009 af Lektiehjælperen1 (Slettet)

Jeps helt rigtigt :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. august 2009 af dnadan (Slettet)

Når du skal tjekke, om du har fundet det rigtige. Indsæt da x=... i ligningen og se om det går op.

10x-5(3x+2) = 2(-17x+6), x=22/29

10*22/29-5(3*22/29+2)=2(-17*22/29+6)

220/29-330/29-10=-748/29+12

-110/29-290/29=-748/29+348/29

-400/29=-400/29

=> x=22/29 er korrekt :-)


Svar #4
29. august 2009 af Karneol (Slettet)

Super respons - tusind tak!

Jeg er en midaldrende mor, der prøver at guide min søn gennem nogle matematikopgaver fra Teknisk Skole, så ind imellem er der brug for support - dejligt at I er friske på at hjælpe.

KH

Karneol


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.