Matematik

Isoler c i følgende udtryk

29. august 2009 af Sunshine13 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med den her..
Isoler c i følgende udtryk:
b*c=1
jeg forstår den ikke helt.
Mange mange tak for hjælpen (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2009 af peter lind

Divider ligningen med b


Svar #2
29. august 2009 af Sunshine13 (Slettet)

b*c:b = 1:b ?
er det sådan


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2009 af peter lind

Ja. Så skal du bare dividere b'et ud på venstre side.


Svar #4
29. august 2009 af Sunshine13 (Slettet)

okay. mange tak
så det bliver 1:b=c

Det var jo egentlig nemt nok. Man skal bare lige forstå det først (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2009 af ggf (Slettet)

I må unbdskylde at jeg bare sådan uden videre blander mig, men har lige et spørgsmål til peter lind:

Hvordan lærer man at isloere? Jeg STINKER mildest talt til det :-( Har du et par gode råd?


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. august 2009 af peter lind

Lad c være den størrelse, der skal isoleres. Hvis c indgår  som en nævner i en eller flere brøker, så gang med de(nne) nævn(er). Flyt alt, der ikke indholder c over på den anden side d.v.s  så den ene side kun indeholder led, hvor  c indgår og den anden side kun indeholder led hvor c ikke indgår. Sæt eventuelt c ud foran en parantes. Til sidst divider med koefficienten til c.

Du lærer det først og fremmest ved at foretage isoleringer.


Skriv et svar til: Isoler c i følgende udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.