Fysik

Opdrift og tyngdekraft

30. august 2009 af hujaha (Slettet)

Hej!

Jeg sidder med en fysikopgave, som jeg har lidt svært ved:


En skål med vand og en træklods med dimensionerne:
Længde:8,6cm
Bredde: 7,0 cm
Højde 5,6
masse: 161 g

Hvor dybt synker klodsen når den lægges op i vandet?

Hvor meget kan den bære uden at synke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af MN-P (Slettet)

Tyngden af det fortrængte vand er lig opdriften, der er lig tyngden af klodsen
l*b*x*δ*g=m*g

hvor

l længde

b bredde

x højde under vand

δ vands massefylde

m klodsens masse

g tyngdeaccelerationen

Indsæt værdierne i formelen

2) saæ x=h og beregn m


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2009 af mathon

når et legeme flyder gælder:
opdriften er lig med tyngden af den fortrængte væskemængde = tyngden af legemet

Fop = Vunder*(1 kg/dm3)*g = (0,161 kg)*g             hvor g er tyngdeaccelerationen

hvoraf
Vunder = (0,161 kg)/(1 kg/dm3) = 0,161 dm3 = 161 cm3

Vunder = hunder*G                                                    hvor G er klodsens grundflade = (8,6 cm)(7,0 cm)
                                                                                                                                  = 60,2 cm2
dybde = hunder = Vunder/G = (161 cm3)/(60,2 cm2) = 2,66 cm3-2 = 2,66 cm


Svar #3
30. august 2009 af hujaha (Slettet)

1.000 tak for de lynhurtige svar! - sætter jeg virkelig pris på!


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2009 af mathon

V = h*G = (0,5 dm)*( 0,602 dm2) = 0,301 dm3

Fopnytte = mnytte*g = (V-Vunder)*(1 kg/dm3)*g

mnytte = ((0,301-0,161) dm3)*(1 kg/dm3) = 0,140 kg = 140 g


Skriv et svar til: Opdrift og tyngdekraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.