Matematik

matematik opgaver om logaritmefunktioner

30. august 2009 af missunknow (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej. jeg har siddet med en opgave i lang tid nu og kan stadig ikke finde ud af den. jeg håber der er nogen som kan hjælpe mig med den.

en jernklods opvarmes og afkøles derefter af luften. afkølingen kan beskrives ved funktionen: a(t)=20+880*0,95^t, t ≥ o,

hvor afkølingen påbegyndes til t = 0, og a(t) er klodens temperatur, målt i grader, til tiden t.

A) hvilken temperatur blev jernklodsens opvarmet til?

B) til hvilket tidspunkt er jernklodsens temperatur 200 grader?

C) hvilken temperatur har luften, hvor klodsen afkøles?

D) hvilken temperatur nærmer klodsen sig, når tiden går?

får jernklodsen nogensinde en temperatur på 20 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af melsu (Slettet)

A) du skal regne det ud , på lommeregneren siger du så t, = så har du temp.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2009 af keg (Slettet)

A) hvad er et tal opløftet i nul?

B) 200 =20 + 880 * 0,95t tag det på lommeregnerne

180/880= 0,95t  → t *log0,95= log180 - log 880→ t= .......

prøv at tegne grafen på et cas-værktøj, så vil du se hvor kurven tilnærmer sig som tiden går


Skriv et svar til: matematik opgaver om logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.