Matematik

Toppunkt

31. august 2009 af Rasmus1337 (Slettet)

Hey :) nogen der kan forklare hvordan jeg kommer i gang med den her

Linjen l har ligningen y = 0,5x + 2.
En Parabel har ligningen y = x2 2x 8.

Beregn koordinaterne til toppunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2009 af mathon

y = x2 2x 8 ?


Svar #2
31. august 2009 af Rasmus1337 (Slettet)

hov, ja det er sådan den skal være


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2009 af mathon

hvad med tegnene imellem !!!


Svar #4
31. august 2009 af Rasmus1337 (Slettet)

y=x2-2x-8


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2009 af mathon

a = 1
b = (-2)
c = (-8)

d = b2 - 4·a·c

T = (-b/(2a), -d/(4a))


Skriv et svar til: Toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.