Matematik

næste tal hjælp!

01. september 2009 af SnQQ (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Har fuldstændigt glemt hvordan man regner de her opgaver ud.

2 5 12 27 =
 

kan nogen ikke skrive konkret og præcis hvordan man regner sådan nogle opgaver. Hvis i har en metode til det vil jeg meget gerne se dem.

tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det er sekvensen ki = 2ki-1+1, så k4 bliver 2k3 + 4 = 58. Det er forskelligt fra række til række, man må gætte sig frem. Og det er måske heller ikke den eneste løsning.


Svar #2
01. september 2009 af SnQQ (Slettet)

det hjalp overhovedet ikke er der ikke en nemere løsning


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2009 af Yow! (Slettet)

2 * 2 = 4               (+1)            =  5 

2 * 5 = 10             (+2)            = 12

2 * 12 = 24           (+3)            = 27

2 * 27 = 54            (+4)            = 58

2 * 58 = 116          (+5)            = 121

........osv osv......


Svar #4
01. september 2009 af SnQQ (Slettet)

Kan man gøre sådan ved alle opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2009 af Yow! (Slettet)

hmmm... man kan næsten altid finde et system i det.... ligesom i #3

det er bare om at tænke fornuftigt :)


Skriv et svar til: næste tal hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.