Fysik

Strøm ? Hvordan griber jeg opgaven an.?

01. september 2009 af 1234ijijiij (Slettet)

I en bil er Startsmotoren og hver af de to forlygtepærer forbundet parallelt med akumulatoren. Akumulatorens elektromotoriske kraft er ξ = 12 V. Vi regner med at dens indre resistans er Ri = 0,02Ω.
Vi ved når forlygtepærerene lyser er resistansen for hver af de to pærer 2,4 Ω. Startsmotorens resistans er 0,06 Ω.


c. beregn erstatningsresistansen for startmotor og forlygtepærer:
Jeg får erstatningsresistansen for startmotor og forlygtepærer til 0,06ohm

d. Beregnb strømmen fra akkumulatoren, når både startmotor og forlygtepærer er slået til.

Hvordan griber jeg opgaven an ? Hvilke formel er der tale om her? 


Svar #1
01. september 2009 af 1234ijijiij (Slettet)

er der nogen der gider fortælle mig hvilken formel jeg skal bruge ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=726010


Svar #3
01. september 2009 af 1234ijijiij (Slettet)

opgaven er forkert på det her link: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=726010

Min lærer sagde det skulle give 0,2 ......


Svar #4
01. september 2009 af 1234ijijiij (Slettet)

det er opgave d jeg ikke kan finde ud af


Svar #5
01. september 2009 af 1234ijijiij (Slettet)

er her nogen ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2009 af mathon

Opgaveteksten er ikke det mest klare, man kan komme ud for uden en tegning.

Det betyder åbenbart, at de to lygter og startmototren er serieforbundet i den ene gren (gren 1)
parallelt med akkumulatoren i den anden gren (gren II)

modstand i gren I: (2*(2,4 Ω) + 0,06 Ω = 4,86 Ω = R1

1/Rp = 1/R1 + 1/R2
hvoraf

Rp = R1*R2/(R1+R2) = (4,86 Ω)*(0,02 Ω)/((4,86+0,02) Ω) = (0,0972 Ω2/(4,88 Ω) ≈ 0,02 Ω


 


Skriv et svar til: Strøm ? Hvordan griber jeg opgaven an.?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.