Fysik

I NØD; OPGAVEN SKAL AFLEVERES IMORGEN. Resistanse

31. august 2009 af 123iojoijiojoijoi (Slettet)

I en bil er Startsmotoren og hver af de to forlygtepærer forbundet parallelt med akumulatoren. Akumulatorens elektromotoriske kraft er ξ = 12 V. Vi regner med at dens indre resistans er Ri = 0,02Ω.
Vi ved når forlygtepærerene lyser er resistansen for hver af de to pærer 2,4 Ω. Startsmotorens resistans er 0,06 Ω.


1. Du skal beregne erstatningsresistansen for startmotor og forlygtepærer.

HVORDAN LØSER JEG DEN?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2009 af MN-P (Slettet)

Se


Fysik
FORMEL? STRØØØM
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2009 af mathon

1/Rp = 1/Rpære + 1/Rpære + 1/Rmotor                       Rp = erstatningsmodstanden ved parallelforbindelse

1/Rp = Rp-1 = 1/(2,4 Ω) + 1/(2,4 Ω) + 1/(0,06 Ω) = 17,5 Ω-1

Rp = (17,5 Ω-1)-1 = (17,5)-1*(Ω-1)-1 = 0,057143 Ω


Skriv et svar til: I NØD; OPGAVEN SKAL AFLEVERES IMORGEN. Resistanse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.