Matematik

Andengradspolynomier og sandsynlighed - nu med figur

01. september 2009 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har to opgaver med emner som ligger lidt langt væk.

Opgaverne lyder:

1.

Om funktionen f på figuren vides der, at f er et andengradspolynomie

a) - Find forskriften for f

b) - Find minimumsstedet for f, og angiv f's monotoniforhold

c) - Løs uligheden f(x)>3

2. I et almindeligt spil kort er der 52 kort, med 13 spar, 13 klør, 13, hjerter og 13 ruder. En spiller trækker 5 (uordnede) kort.

a) Hvor mange forskellige hænder kan spilleren trække?

b) Et fuldt hus er en hånd, der består af tre ens samt et par. Hvad er sandsynligheden for, at trække et fuldt hus?

Håber der er en eller to der kan hjælpe. I behøver ikke lave udregningerne, det er mere formlerne jeg ikke kan huske og sådan. Men gerne udregninger til opgave 1 c.
 

Vedhæftet fil: funktion.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2009 af Dynin (Slettet)

#0 ad opgave 1 ... udnyt at f kan skrives som f(x)=a(x-r1)(x-r2) hvor r1,r2 er rødderne ... aflæs nulpunkterne og skæringen med y-aksen til at bestemme en forskrift for f


Svar #2
01. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

Kan du ikke skære det lidt mere ud i pap det med f(x)=a(.... ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. september 2009 af Dynin (Slettet)

#2 har f(x)=ax2+bx+c rødder r1 og r2 kan f skrives på faktoriseret form, dvs f(x)=a(x-r1)(x-r2) ... af grafen kan du direkte aflæse rødderne! Så mangler du bare at bestemme a og det bruger du skæringen med y-aksen til ...


Svar #4
01. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

Tak :)


Svar #5
02. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

Nogle forslag til opgave 2?


Skriv et svar til: Andengradspolynomier og sandsynlighed - nu med figur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.