Matematik

Rente

02. september 2009 af Gliop (Slettet)

Er der ikke nogen, der vil rette denne opgae..!? :)

En mand køber en bil til 200000 kr. Vi antager at bilens værdi aftager årligt med 10%.
Hvad er bilens værdi efter 5 år?

Bilens værdi efter 5 år er:

Kn = K0 • (1+r)n

Kn= 200000 • (1 - 0,10)5

Kn= 200000 • 0,95

Kn= 118098 kr.

En anden bils værdi aftager også eksponentielt. Efter 8 år er bilens værdi halveret.

Med hvor mange procent aftager denne bils værdi pr år?

Bruger CAS-værktøjet for at beregne procenten af den anden bils værdi pr. år:

Solve (200000 • x8 = 0.5,x)
x= 0,1999408 ≈ 20 %
 


Svar #1
02. september 2009 af Gliop (Slettet)

opgave*


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2009 af mathon

Solve (200000 • a^8 =100000,a)

a = 0,917004

procentisk årlig afskrivning: (1-0,917004)*100% ≈ 8,3%


Svar #3
02. september 2009 af Gliop (Slettet)

Kan jeg ikke skrive "r" istedet for "a"? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2009 af mathon

Værdi = 200 000*(1-0,082996)x


Svar #5
02. september 2009 af Gliop (Slettet)

Giver a ikke 0,917004? :) Nu er jeg ikke helt med..?


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.