Matematik

Ligning

03. september 2009 af Energie91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 skal have hjælp til denne ligning:

3x - 2 / 4      -     x-2 / 3    =    x-3 /  2    -   4x  + 11 / 6

Jeg aner ikke hvordan jeg laver den, og hvis der er en der vil vise mig hvordan ville det være en kæmpe hjælp..


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2009 af mathon

du fik svar for 2 timer siden
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=726965


Svar #2
03. september 2009 af Energie91 (Slettet)

 ja , men jeg fandt jo ikk frem til svaret :) 

er helt blank på den, 
ville sætte meget stor pris på hvis du ville hjælpe færdig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2009 af MN-P (Slettet)

3x - 2 / 4 - x-2 / 3 = x-3 / 2 - 4x + 11 / 6

gang alle led med fællesnævneren 12

12(3x - 2) / 4 - 12( x-2) / 3 =12( x-3) / 2 -12( 4x + 11) / 6

forkort, hvorved alle nævnere forsvinder

3(3x - 2) - 4( x-2) =6( x-3) -2( 4x + 11)

gang ind i parenteserne (bevar -parenteserne)

9x-6-(4x-8)=6x-18-(8x+22)  

fjern parenteserne

9x-6-4x+8=6x-18-8x-22

5x+2=-2x-40                        læg 2x til og træk 2 fra på begge sider

7x=-42    

x=-6                                 og så har jeg glemt en masse ⇔


Svar #4
03. september 2009 af Energie91 (Slettet)

 Kæft du er genial!!! TAK!


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.