Matematik

0 reglen matematik

04. september 2009 af TiiiA (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der gider og fortælle hvad 0 reglen er i matematik?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2009 af JKaram (Slettet)

Ja nulreglen er at når du har et produkt af to eller flere faktorer, må en af faktorerne nødvendigvis være 0.

Hvis der ex står: x^2*(x-9)=0, så ved du at enten (x-9)=0 eller x2=0 x=0


Svar #2
04. september 2009 af TiiiA (Slettet)

hvad er x(x-1)=0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2009 af JKaram (Slettet)

Det sidste deducering jeg laver er jo faktisk også ved brug af nulreglen min ven.
Forstår du x2=x*x x=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2009 af JKaram (Slettet)

Hvad det er? Det er en ligning.

Spørger du hvordan man løser den med hensyn til x eller hvad?


Svar #5
04. september 2009 af TiiiA (Slettet)

mener, hvordan kan man regne den ud fra 0 reglen


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2009 af JKaram (Slettet)

Ja, det er at løse den. Jeg har lige givet et eksempel ovenfor.
Du må lige prøve selv - vil ikke bare give dig svaret.

Hvis de to faktorer skal give nul, må en af dem give nul, er vi enige om det?
Altså, enten må x=0 eller må x-1=0. Er du med så langt?


Skriv et svar til: 0 reglen matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.