Matematik

Reducer en brøksbrøk

04. september 2009 af Casabonn (Slettet)

Hey folkens!

Jeg har her et udtryk : (1 - 1/3) / (3/2 + 2)

Nogle der kan kontrollere om det jeg har lavet er rigtigt?

(1 - 1/3) / (3/2 + 2) → (3/3 - 1/3) / (3/2 + 4/2) → (2/3) / (7/2) → (6/6) / (21/6) = 6/21 ??

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2009 af keg (Slettet)

Indtil (2/3) / (7/2) er det rigtigt, men hvad der så sker er lidt af en gåde

du skal sætte på fælles brøkstreg, og det findes der en regel for hvordan man gør, OK?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2009 af LiFex (Slettet)

Næsten, men du har lavet en fejl i din forlængelse af brøken. Du vil have fælles nævneren 6, men kommer til at gange nævneren i første tal med 3 istedet for med 2.

(2/3) /  (7/2) -->  (2*2/3*2)  /    (7*3/2*3)

Istedet for du:

(4/6)/(21/6)=4/21


Svar #3
04. september 2009 af Casabonn (Slettet)

Ah okay.. Mange tak guys!

Forresten kan i ikke også kontrollere om jeg har regnet denne her ud rigtigt? (2) / (1/2) + (1/3)

(2) / (3/6) + (2/6) → (2) / (5/6) → (12/6) / (5/6) = 12/5 ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2009 af LiFex (Slettet)

Den er god nok:)


Skriv et svar til: Reducer en brøksbrøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.