Matematik

Ligefrem prop. og omvend prop. opgave

04. september 2009 af cantanta (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg har lidt problemer med denne opgave, jeg har prøvet, men det bliver et mærkeligt facit hver gang..
Jeg håber I kan hjælpe, hvis ja, så 1000 tak!

Om tre variable, x,y og z oplyses følgende:
z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3,
x og y er omvendt proportionale, og
y er 10, når x er 0,5
Udtryk z ved x
 

- Nina
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2009 af mathon

z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3
z = 3·y

x og y er omvendt proportionale, og
y er 10, når x er 0,5

x·y = k
0,5*10 = k = 5
hvoraf
x·y = 5 ⇔ y = 5/x
 

Udtryk z ved x
z = 3·y = 3·(5/x) = 15/x
 


Svar #2
04. september 2009 af cantanta (Slettet)

1000 tak, stor hjælp! :)


Skriv et svar til: Ligefrem prop. og omvend prop. opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.