Matematik

HJÆÆÆÆÆLP TIL LIGNING.

04. september 2009 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej jeg går i 8 klasse og skal aflevere en opgave. Så derfor vil jeg gerne have hjælp til en ligning.....
hvordan regner man denne her?

   2x+5 = x/2 + 8


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2009 af Isomorphician

Gang med 2 på hver side for at fjerne brøken.


Svar #2
04. september 2009 af Ukenddt (Slettet)

#1
 

Gang med 2 på hver side for at fjerne brøken.
 

er du sikker?


Svar #3
04. september 2009 af Ukenddt (Slettet)

#1
 

Gang med 2 på hver side for at fjerne brøken.

tuuuusind taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak! havde helt glemt det, og du redede lige min dag..


Svar #4
04. september 2009 af Ukenddt (Slettet)

#3
 

#1
 

Gang med 2 på hver side for at fjerne brøken.

tuuuusind taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

#1
 

Gang med 2 på hver side for at fjerne brøken. hjælp mig lige igeen.. please!


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. september 2009 af Isomorphician

2x+5 = x/2 + 8

gang med 2 på hver side:

2*(2x + 5) = 2*((x/2) + 8)

4x + 10 = x + 16 .....


Svar #6
04. september 2009 af Ukenddt (Slettet)

#5
 

2x+5 = x/2 + 8

gang med 2 på hver side:

2*(2x + 5) = 2*((x/2) + 8)

4x + 10 = x + 16 .....

helt seriøst er du heelt sikker på at det er rigtigt.. for jeg mindes at man ikke skal tage de andre tal med i det...


Svar #7
04. september 2009 af Ukenddt (Slettet)

#5
 

2x+5 = x/2 + 8

gang med 2 på hver side:

2*(2x + 5) = 2*((x/2) + 8)

4x + 10 = x + 16 .....




Jeg har regnet den ud nu.. er du sød at sige om det er rigtigt.. okai her kommer det:

2x+5 = x/2+8
2*(2x+5) = 2* (x/2+8)
4x+10 = x + 16
4x+10-10-x= x+16-10-x
3x = 6
3x : 3 = 6 : 3
x = 2


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. september 2009 af Isomorphician

Det er det.

Du kan altid selv tjekke efter ved at indsætte resultatet i den oprindelige ligning:

2*2 + 5 = 2/2 + 8

4 + 5 = 1 + 8

9 = 9

x = 2 er altså rigtigt.


Svar #9
04. september 2009 af Ukenddt (Slettet)

#8
 

Det er det.

Du kan altid selv tjekke efter ved at indsætte resultatet i den oprindelige ligning:

2*2 + 5 = 2/2 + 8

4 + 5 = 1 + 8

9 = 9

x = 2 er altså rigtigt.

Okai... tuuuusind tak!


Svar #10
04. september 2009 af Ukenddt (Slettet)

#8
 

Det er det.

Du kan altid selv tjekke efter ved at indsætte resultatet i den oprindelige ligning:

2*2 + 5 = 2/2 + 8

4 + 5 = 1 + 8

9 = 9

x = 2 er altså rigtigt.

men hvordan skal jeg så skrive den ind? på den måde jeg skrev den.. eller...... ?


Svar #11
04. september 2009 af Ukenddt (Slettet)

#8
 

Det er det.

Du kan altid selv tjekke efter ved at indsætte resultatet i den oprindelige ligning:

2*2 + 5 = 2/2 + 8

4 + 5 = 1 + 8

9 = 9

x = 2 er altså rigtigt.

nååår på den mååde.. nu forståår jeg det helt præcist! TAK!...


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆLP TIL LIGNING.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.