Matematik

Integral, hjælp bedes

04. september 2009 af Alkymisten (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er f(x) og g(x) i dette integral: ∫ln(x)dx ?

På forhånd mange tak :-)


Svar #1
04. september 2009 af Alkymisten (Slettet)

f(x)=1 og g(x)=lnx må det vel være jeg stoler på min intuition :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2009 af Exupery (Slettet)

Lad være at lytte. :)



Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#1: Ah, på den måde.

#3: Nej, det er korrekt hvad #1 siger.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2009 af Exupery (Slettet)

#4 Jeg må indrømme, at jeg altid har betragtet selve logaritmen som den ydre funktion og x, 2x eller hvad pokker der nu har stået inde i, som den indre funktion. Det har da altid virket. :S


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Det bør det da også, men afhængig af hvordan #0 vil løse opgaven, så er det forkert med hvad f og g er. :P


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2009 af Exupery (Slettet)

Okay. Jeg er ved at blive paranoid, for nylig fandt jeg ud af, at de fleste gymnasielærerer i matematik ikke kan kende forskel på en implikation og en biimplikation. Så kun Gud ved, hvad vi har lært forkert!


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: Jeg plejer at læse dem som:

A=B <=> B=A som "A er lig B hvis og kun hvis B er lig A".

eller

A = B => B = C som "A er lig B medfører, at B er lig C".


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2009 af Exupery (Slettet)

Det er vist standard. Et faktum er blot, at de i gymnasiet bruger alt for mange biimplikationer, og de bruger dem forkert - det chokerede mig lidt.


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. september 2009 af mathon

f(x) = 1
g(x) = ln(x), x>0

∫f(x)·g(x)dx = F(x)·g(x) - ∫F(x)·g'(x)dx


Skriv et svar til: Integral, hjælp bedes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.