Matematik

skæringspunkt andengradsligning

05. september 2009 af birisi (Slettet)

en parabel P er givet ved y=2x2-5x-3

opgaven er at beregne koordinatsættet til hvert af P's skæringspunkter med koordinatsystemets akser ?

har sat x=0 og fået 3 og -½

og y=0 og fået -3

vil det så sige at koordinatsættene er

(0,3), (0,-½) og (-3,0) eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2009 af juventuz (Slettet)

Nej. Du har regnet rigtigt, men angivet punkterne forkert. Et punkt er almindeligvis af formen P(x,y), hvorfor du skal bytte om på dine koordinater, så de hedder

(3;0) (-0.5;0) og (0;-3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2009 af Isomorphician

Nej.

(-½, 0)

(3, 0)

(0, -3)

For at få skæringer med x-aksen sætter du y = 0, og for at få skæring med y-aksen sætter du x = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2009 af peter lind

Du bytter om på hvad der er x-koordinater og y-koordinater. Således får du for x=0 er y=-3. Dermed er skæringen med y aksen (0, -3)


Skriv et svar til: skæringspunkt andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.