Matematik

En cirkel med en ligning, som går igennem et punkt?

05. september 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

Hej (:

Jeg har fået en opgave i min aflevering som hedder:

En cirkel er bestemt ved en ligningen

x^2-4x+y^2+6y=12

Undersøg om linjen med ligningen y=2 har punkter tilfældes med cirklen.

Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal finde ud af det.

Håber der er nogen som kan/vil hjælpe mig.

hilsen Anne :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2009 af Isomorphician

Indsæt værdien for y i cirklens ligning og reducer til en andengradsligning du kan løse.

Hvis andengradsligningen har løsninger, har cirklen og linjen punkter tilfældes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2009 af peter lind

Sæt y=2 ind i cirklens ligning. Dette giver en andengradsligning i x. Har denne ligning ingen rødder skører linien ikkke, er der en rod tangerer linjen cirklen og er der 2 rødder skærer linien cirklen i 2 punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2009 af mathon

du kender cirklens ligning:


Svar #4
05. september 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

Så det er x jeg bare skal beregne?

Tusind tak for hjælpen (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2009 af mathon

det springer vi over:

x2 - 4x + y2 + 6y = 12          med y = 2 indsat (for fælles skæringspunkt(er))
giver

x2 - 4x + 22 + 6·2 = 12

x2 - 4x + 4 = 0               som du undersøger for antal løsninger
 


 


Svar #6
05. september 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

Hvordan får du 12 til at give 5^2?


Svar #7
05. september 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

Kan det passe hvis mit svar er 1,7?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2009 af mathon

x = 2

dvs eneste
skæringspunkt er (x,y) = (2,2)


Skriv et svar til: En cirkel med en ligning, som går igennem et punkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.