Matematik

Hvor mange % vokser f(x) med, når x vokser med n%

05. september 2009 af theseines (Slettet)

En funktion f er givet ved f(x)=7,5•1,3

Med hvor mange procent vokser f(x),når x vokser med 17%?

Findes der en generel formel som kan bruges?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2009 af JKaram (Slettet)

Nej, men du kan indsætte f.eks. x=100, og derefter kan du indsætte x=100+17%=117. Dernæst er det bare at finde forskellen i f(x).

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. september 2009 af Isomorphician

(((1+(p/100))^a) - 1) * 100 %

hvor p er stigningen (17 i din opgave).


Svar #3
05. september 2009 af theseines (Slettet)

Mange tak for hjælpen !


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. september 2009 af LisbethK (Slettet)

f(x) = 7,5 * x1,3

x vokser med 17 % = 1,17

man siger da, at y = f(x) vokser med xa

y = f(x) vokser altså med 1,171,3 = 1,2264 = 22,64 %


Skriv et svar til: Hvor mange % vokser f(x) med, når x vokser med n%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.