Matematik

Konstruer trekant ABC hvor man har h, AB, BC..??

05. september 2009 af Python (Slettet)

Hvordan konstruer man en trekant ABC hvor man kun ved at  AB = 6,5 cm. BC = 4,3 cm og hc = 3,6 cm...??

Hvilken formel skal man bruge??


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2009 af peter lind

Du skriver konstruere, men spørger om en formel. Det er altså ikke helt det samme at konstruere en trekant, som at skulle beregne de resterende dele. Da jeg kan se du går på HTX går jeg ud fra at du mener beregne.

Ved sådan en opgave skal du altid starte med at lave en rå tegning. Kald fodpunktet for hc for D. Se på BCD. Det er en retvinklet trekant, så du kan bruge pytagoras til at finde længden af BD. Du kan nu finde længden af AD. Brug dernæst pytagoras igen på trekant ACD til at finde AC. Hvis du også skal finde vinklerne kan du bruge enten udvidet pytagoras eller formler for retvinklede trekanter til det.


Svar #2
05. september 2009 af Python (Slettet)

Mange tak! det var lige hvad jeg manglede ; P


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af mathon

1)  afsæt en linje, l

2)  oprejs den vinkelrette i et vilkårligt punkt, D, på denne

3)  mål 3,6 cm op ad denne til punktet C

4)  med C som centrum og 4,3 cm som radius afsættes en bue; denne skærer linjen l i punktet B.

5)  Ud over BD's forlængelse over D afsættes |BD| = 6,5 cm.

6)  AC trækkes/tegnes


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2010 af twenfox (Slettet)

 Hvad med ac=12,5 cm bc=4 cm <c= 77 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2010 af twenfox (Slettet)

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2010 af mathon

du synes stadig at mene beregne:

cos-relationen på vinkelform:

                                                             A = cos-1[(b2 + c2 - a2) / (2bc)]

                                                             B = cos-1[(a2 + c2 - b2) / (2ac)]

                                                             C = cos-1[(a2 + b2 - c2) / (2ab)]


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

I #4 kender man siderne b =12,5cm og a = 4cm, og den hosliggende vinkel C = 77º . Det er nærliggende her først at finde siden c af cosinusrelationen

c = [ a2 + b2 - 2ab·cos(C) ]1/2

Dernæst kan vinklerne A og B findes af cosinus-relationerne for A og B i #6, eller af sinus-relationerne

sin(A) = a·sin(C)/c og sin(B) = b·sin(C)/c


Skriv et svar til: Konstruer trekant ABC hvor man har h, AB, BC..??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.